Reason for Breathing
16 May 2014 | Pop

Nieuws

The Voice Radio & Live38XXL 2013

The Voice Radio & Live38XXL 2013

Fotocredits: Charlotte van Ouwerkerk / 538 Copyright Charlotte van Ouwerkerk

“De winnaar van The Voice Radio is geworden kandidaat nummer……. 1!!!!” Deze zin kan ik me nog herinneren als de dag van gister. Wat was dit een onvergetelijk en vooral bijzonder moment!
Na lang twijfelen of het ik het nou wel of niet moest doen heb ik toch de stoute schoenen aan getrokken en ik heb me ingeschreven voor The Voice Radio bij Evers staat op op radio 538.
Tot mijn grote schrik werd ik, samen met 23 anderen, uit alle inzendingen uitgekozen om in de studio auditie te komen doen. Bij deze auditie zong je een liedje met de Edwin Evers band en de 15 beste kandidaten mochten daadwerkelijk meedoen aan de wedstrijd. En zo ging The Voice Radio van start. Het was een zenuwslopende en keiharde afvalrace, waarbij vele geweldige zangers en zangeressen moesten afvallen.
Na 3 spannende weken was het een feit. Ik stond in de grote live finale van The Voice Radio. Na het zingen van “Euphoria” en “When I was your man”, kon heel luisterend Nederland stemmen op hun favoriet en degene met de meeste stemmen was dus DE winnaar van The Voice Radio 2013. Aangezien Paul (de andere finalist) en ik totaal verschillend waren, was het onmogelijk om een vergelijking te maken. Het zou gewoon puur een kwestie van smaak worden. Na een aantal spannende uren kwam de uitslag binnen en kwam het verlossende woord.. Ik was de winnaar! De overwinning heeft een enorme invloed gehad op mijn grote passie! Ik mag een eigen single opnemen, werd automatisch geplaatst in de Blind Auditions van The Voice Of  Holland en mocht op 5 Oktober 2013 optreden bij het grootste feest van Radio 538 “Live38XXL”!

Afgelopen zaterdag was het zover! Ik mocht optreden in de Ziggodome met artiesten als: Guus Meeuwis, Sharon Doorson, Leona Philippo, Gers Pardoel, Nielson, Kane, Racoon, Glennis Grace en de Edwin Evers band! Op het moment dat we aankwamen bij de Ziggodome werden we meteen naar mijn eigen kleedkamer gebracht. Wat was dit een vreemd gevoel.. haha! Na de soundcheck hebben we rondgelopen en heb ik vol bewondering gekeken naar de grote zaal en podia.. Over een paar uurtjes zou ik daar gaan optreden voor duizenden mensen.. Wat een gekke gedachte was dat! Maar gek genoeg was ik heel relaxed. Ik had er zin in!!
Sharon Doorson was begonnen aan haar medley en ik moest klaar gaan staan met Leona. We werden samen naar het podium in het midden van de Ziggodome gebracht en toen ik al die mensen zag gierden de zenuwen door mijn lichaam! Het ging nu echt gebeuren!! Ik mocht klaar gaan staan op het podium en Edwin Evers kondigde mij aan. Op dat moment ging er van alles door me heen en ik wist ff niet hoe ik het moest hebben. Na de aankondiging begon Jeroen te spelen op zijn piano en alles gleed van me af…. Alle spanning en alle zenuwen waren weg! Ik kon genieten vanaf het eerste woord wat ik zong. Alle ogen waren op mij gericht, ik zag ontzettend veel telefoontjes de lucht in gaan en iedereen zong uit volle borst mee met “When I was your man”. Wat je op dat moment voelt is onbeschrijfelijk.. Het was meer dan geweldig om dit mee te maken! Een ervaring om nooit meer te vergeten!!! Zonder Edwin Evers, Radio 538 en vooral zonder jullie had ik daar nooit gestaan afgelopen zaterdag. Ik ben iedereen dus echt ontzettend dankbaar voor de beste ervaring EVER!! Er staan nu allemaal leuke dingen op mij te wachten, dus blijf me in de gaten houden via social media en blijf op de hoogte!

Liefs, Sonny!

Bekijk hier het filmpje van afgelopen zaterdag:

Facebook comments

comments

Sonny Sinay

oktober 7th, 2013

Comments are closed.